Queen + Adam Lambert 21 november

Visserligen en bit ifrån Ekerö men den 21 november har du chansen att se Queen + Adam Lambert, då de kommer till Friends Arena i Stockholm. Detta är det enda stoppet i Sverige som de har innan de tar sig vidare ut till Europa. För många är Freddie Mercury synonymt med Queen, men eftersom han inte längre finns med oss så får man ta det näst bästa. Det är en upplevelse att få se detta stora band uppträda med Lambert, som gör riktigt bra ifrån sig. Konserterna som kommer att ges på denna turné kommer vara något som ingen tidigare skådat. Trummisen i Queen, Roger Taylor har själv sagt att denna turné kommer vara annorlunda. Bland annat så har man ändrat produktionen, lagt till nyare teknologi och valt en bredare palett. Konserten är dessutom 100 % live och du kan klicka här för att se fler personer som besökt Friends Arena.

Om bandet Queen

Queen bildades redan 1970 i England och det av May, Freddie Mercury och Roger Taylor. 1971 anslöt även John Deacon. Queen blev snabbt populära och fick en betydande ställning och sedan dess har de även varit det band från Storbritannien som varit mest inflytelserika så väl som mest framgångsrika.

Qeeen var och är än idag mycket mångsidiga när det kommer till deras musik. De har fått influenser från en mängd andra olika stilar. Bland annat pop, rock och heavy metal. De har många kända låtar och bland dessa finns We Will Rock You, Under Pressure, Radio Ga Ga, The Show Must Go On samt många, många fler. 2001 valdes bandet in i Rock and Roll Hall of Fame. Sedan starten har Queen gett ut 15 studioalbum, 5 livealbum och flera stycken samlingsalbum. De har även sålt över 300 miljoner skivor.

Freddie Mercury, som var bandets sångare dog 1991, 6 år efter det så valde John Deacon att hoppa av. Efter detta så har Brian May och Roger Taylor själva fortsatt att uppträda som Qeen och haft med sig en mängd olika gästartister. Bland dessa gästartister fanns Robbie Williams, Elton John, Anastacia, Foo Fighters, Five, Will Young och svenske Peter Johansson. 2005 och 2006 så turnerade Queen med Paul Rodgers och sedan 2012 så har de turnerat tillsammans med Adam Lambert.

Adam Lambert

Queen + Adam Lambert 21 novemberAdam Lambert föddes i USA 1982. Han började redan som barn med musik, och som tioåring sjöng han i olika musikaler. 2009 kom Lamberts stora genombrott då han blev tvåa i den åttonde säsongen av American Idol. I finalen av denna tävling uppträdde han med just Queen, och det startades redan då rykten om att han skulle komma att bli bandets nya sångare. 2011 sjöng Lambert med Queen igen, på en MTV-gala och sedan 2012 har de turnerat tillsammans. Innan han anslöt till Queen så släppte han sitt eget debutalbum, ”For Your Entertainment”, 2009 och ett EP-album med akustiska versioner av hans låtar 2010.

Boka hotell i Stockholm

Missa inte chansen att se Queen tillsammans med Adam Lambert. Om du inte redan har bokat en biljett till deras konsert, skynda dig att göra det! Passa även på att boka hotell i Stockholm, så att du har ett boende redo när det är dags. Ett hotell är Quality Hotel Friends, som ligger precis bredvid arenan, men det finns även andra bra hotell i närheten att boka.

Sista minuten

När du tröttnat på Ekerö kan vi varmt rekommendera följande. Är du själv, familjen eller kanske några vänner sugen på en sista-minuten resa? Då har ni kommit helt rätt. På restresor.nu kan du nämligen hitta alla sistaminutenresor i Sverige från landets ledande researrangörer. Att hitta en perfekt sista minuten resa är nu inte allas svår utan kan gå så snabbt som enbart några få minuter.sista minuten resa

Nu kan du enkelt hitta billiga flygstolar som annars skulle kostat betydligt mer. Vad innebär då att du bokar en flygstol? Jo så simpelt som det låter så bokar du då enbart stolen på planet och har då alltså inget hotell eller annan form av paket förbokat. Du kan helt enkelt gå runt i staden när ni anlänt och på det viset hitta det perfekta hotellet för er. Ett alldeles utmärkt val, framförallt om du inte vill boka en längre vistelse på ett och samma hotell utan istället vill bo på flera olika hotell under din resa.

En sista minuten resa kan du spara väldigt mycket pengar på eftersom att det ofta kostar en hel del att resa. Men med sista minuten resor så vill dem fylla ett redan nästintill fullt plan och sänker då priset för att planet ska bli så fullt som möjligt. Det är ju onödigt att bara fylla ett stort plan till hälften och sista minuten resor är då lösningen.

Bokar du en sista minuten resa så kan du ibland boka den någon vecka i förtid men oftast bokar du dem ena dagen och så är avfärd bara en eller två dagar efteråt. Det gäller alltså att du vet med dig att du har tid att åka och att du har pengar till resan direkt eftersom att du med en sista minuten resa inte har tid att del betala i olika omlopp månader innan resan.

Visst är det härligt att möjligheten att vara hemma ena dagen och borta nästa finns. Med sista minuten kan dina resor bli mer spontana och du behöver inte planera så mycket, utan istället går allting snabbt. Så har du några dagar ledigt och vet inte vad du ska göra? Varför inte boka en sista minuten? Hemma ena dagen och borsta nästa. Svårare än så behöver det inte vara.

Cyperns arkeologiska museum

Cyperns äldsta museum

Cyperns arkeologiska museum, eller Kypriako Mouseio (Κυπριακό Μουσείο) som man kallar det lokalt, är öns äldsta arkeologiska museum med över 130 år på nacken.museum på Cypern Museet visar upp artefakter som hittats under otaliga utgrävningar av olika platser på Cypern. Kypriako Mouseio ligger på Mouseio Street i huvudstaden Lefkosia, mitt på ön.

Året var 1882 när Cyperns arkeologiska museum slog upp sina portar för allmänheten första gången. Cypern låg fortfarande under brittisk ockupation, men efter önskemål från cyprioterna godkände britterna förslaget att öppna museet. Museibyggnaden vari utställningarna finns idag byggdes under 1900-talets första årtionde – innan dess fanns de arkeologiska fynden att skåda i diverse statshus och senare i en byggnad på Victoria Street. Under 1960-talet byggde man ut museet på Mouseio Street med kompletterande gallerier och kontor.

Stort, men inte stort nog

Museets arkeologiska innehåll kom till en början enbart via privata donationer, men den svenska expeditionen som verkställdes under senare delen av 1920-talet under ledning av professor Einar Gjerstad gav museet ett stort uppsving i såväl volym som kvalitet.

Den som intresserar sig för Cyperns historia gör god sak i att besöka Kypriako Mouseio i Lefkosia, för det är inte bara öns äldsta fyndhörna, utan också den största. Inom museets väggar finns fjorton olika utställningsrum, plus såväl bibliotek, som förrådsutrymmen och laboratorier och det är beläget nära flera hotell på Cypern. Trots museets storlek visas bara en bråkdel av allt som finns i museets ägor upp och man diskuterar att eventuellt flytta museet till nya, större lokaler.

Praktisk information

  • Kypriako Mouseio ligger på Mouseio Str. 1 i Lefkosia.
  • Öppettider är tis-fre: 08:00-16:00, lör: 09:00-16:00, sön: 10:00-13:00. På måndagar är museet stängt.
  • Inträdet kostar 3.40 € per person.
  • Museet är handikappsanpassat med ramp, rullstolshiss och särskilda parkeringsplatser och toaletter.

Palmitos Park – Gran Canaria

Här på denna blogg kommer vi tipsa er på Ekerö om olika delar av världen som kan vara trevliga att resa till när det är dags för semester. Vi börjar med att skriva om en park på den klassiska semesterön Gran Canaria.

En prunkande park

park på Gran CanariaEtt besök till Palmitos Park är en färgsprakande upplevelse som lämnar en full av intryck, här bjuds man att beundra vackra blommor och träd – och ett stort utbud av exotiska djur.

Delfinarium

I Palmitos Parks populära delfinarium lever fem glada flasknosdelfiner som bjuder på fascinerande uppvisningar kl. 13:30 och 16:00 varje dag och det ligger inte långt från flera hotell på Gran Canaria. Poolerna som delfinerna lever i har med sin 3000 m2  stora yta och över 4 miljoner liter vatten enligt internationella bestämmelser plats för nio delfiner, så de fem som lever här har mer än tillräckligt med plats. Publikkapaciteten uppgår till hela 1500 människor, varav alla får superb utsikt över delfinariet.

Rovfåglarnas flyguppvisning

Det är minsann inte bara delfinerna som bjuder på uppvisningar, det gör nämligen också de majestätiska falkarna, örnarna, ugglorna och gamarna. Se dessa stora fåglar göra störtdykningar i 230 km/h från Palmitos Parks vackra amfiteater. Rovfåglarna håller sina uppvisningar kl. 11:30 och 15:00 varje dag.

Fåglar

Palmitos Park är en stor botanisk trädgård med exotiska fåglar integrerade överallt, såväl fria som i bur. Här finns fåglar i alla storlekar och färger – från australienska emuer, som är världens största fåglar, och färgglada gojor av alla de slag, till flamingos, pelikaner och storkar m.m.

Däggdjur

Det finns en hel del däggdjur också i Palmitos Park, från gibbonapor och orangutanger till jordsvin, vallaby och surikater.

Akvarium och ödlor

Den som gillar reptiler och havslevande djur får tillfälle att beundra dessa i Palmitos akvarium/terrarium. Här finns både söt- och saltvattensakvarier och fiskarter från hela världen. Bland de mest skräckinjagande reptilerna finns komodovaraner och kajmaner.

Praktisk information

Palmitos Park ligger utanför Maspalomas på Gran Canaria och inträdepriset varierar efter ålder:

  • Vuxna och barn över 11 år: 29 €
  • Barn mellan 5-10 år: 21.50 €
  • Små barn mellan 3-4 år: 8 €

Om man beställer sina biljetter online får man viss prisreduktion.