Boende

Ekerö är en av de kommuner som är mycket populära att flytta till i Stockholmsområdet. Detta återspeglar sig även i villapriserna i området. För den som inte vill köpa finns även ett stort utbud av hyreslägenheter.

Ekerö Bostäder

Ekerö BostäderKommunens bostadsbolag heter Ekerö Bostäder och erbjuder hyreslägenheter. Enklast är att skapa konto på hemsidan och sedan boka sitt intresse för de objekt som är lediga. Maximalt går det att ställa sig på kö på tre objekt samtidigt. De fem som står främst i kön kommer sedan få erbjudande om att titta på objektet. Den som står högst på kön och tackar ja får därefter objektet. Eftersom det krävs många poäng gäller det att ha stått i kö under lång tid för att få bostad. Prioriteringsordningen är att de som redan bor hos Ekerö Bostäder i första hand blir erbjuden bostad. Därefter de som är skrivna på Ekerö och sist de som bor på annan ort. Därmed kan det vara en fördel att ta vilket objekt som ens erbjuds. Detta för att få en bättre prioriteringsgrupp till att ett bättre objekt dyker upp.

Källa: Ekerö Bostäder

Hemnet

För de som vill köpa bostadsrätt eller fristående villa är det Hemnet som är överlägset bäst. Alla etablerade mäklare använder sig av Hemnet för att visa upp de objekt de vill sälja. De som väljer att försöka sälja själv kan i vissa fall göra detta via Blocket men det handlar så om extremt få. Hemnet är och har länge varit den etablerade vägen att gå. De erbjuder även en tjänst som gör det enklare och tryggare att hyra ut i andrahand. En marknad som tidigare många dragit sig för då man varit orolig för vem hyresgästen skulle vara och hur försäkringar täcker m.m.

Källa: Hemnet.se

Försäkrad genom hela flytten

Att anlita städhjälp vid flytt har blivit extremt vanligt. Inte svårt att förstå då det är mycket att göra på flyttdagen och det är en billig tjänst när man kan använda RUT-avdraget. Många anlitar även företag för själva flytten och det är då man bör vara extra noggrann. Några flyttföretag hävdar att det går att göra RUT-avdrag för flyttjänsten vilket är felaktigt. Det kan sluta med att man blir betalningsskyldig till Skatteverket. För det andra ska man alltid fråga efter yrkestrafiktillstånd. Detta krävs för att få transportera personer eller varor i yrkestrafik. Men ett flertal företa g har inte detta enligt en undersökning av tv-programmet PLUS. Det handlar då om företag som främst är städföretag och erbjuder flyttstädning. Sedan har de kommit på att de även vill erbjuda flytthjälp utan att man tänkt sig för att detta tillstånd behövs. Finns inte tillståndet är det inte säkert att sakerna på flytten är försäkrade. Källa: Stockholmsflyttstädning.se