Flytta till Ekerö

Om resan till Ekerö blir alldeles för bra kanske du funderar på att flytta hit. Klart är att det är en boendeplats som många är nöjda med. Trots att det är relativt nära centrala Stockholm, är det ändå en plats som i hög grad känns lantlig. Här finns stora åkermarker, gott om skog och ängar samt ett härligt båtliv.

Samhällsutbud och service

Mycket av servicen i Ekerö är centrerad kring Ekerö centrum. Ekerö är dock stort till ytan och butiker och service finns utspritt över hela kommunen. Någon som bor i Stenhamra, som också ligger i Ekerö kommun, har en bit att åka till Ekerö centrum till exempel. Samma gäller med Adelsö och andra platser lite längre ut på öarna.

Ekerö är som en mindre svensk stad till befolkningen (ungefär 26 000 invånare), men närheten till Stockholm gör att utbudet av tjänster är riktigt stort. Användandet av rut- och rotavdragen är ganska utbrett här, så firmor som sysslar med till exempel hemstäd är det inga större problem att hitta.

Friluftsliv

Du är alltid nära till naturen på Ekerö och med det goda möjligheter att aktivera dig. I kommunen finns ett starkt och engagerat föreningsliv (både vad gäller idrott och kultur). I kommunen finns mängder av idrottsklubbar, motionsspår, badplatser och annat att aktivera sig med på fritiden. På vintern finns möjligheter att åka långfärdsskidor eller skridskor.

Utbildning

I kommunen finns både förskolor, grundskolor och vuxenutbildning. För den som ska gå gymnasiet får man ofta ta sig till andra delar av Stockholm. Det finns för tillfället en gymnasieskola i kommunen, som riktar sig till dem som saknar godkända betyg från grundskolan. Utbudet av gymnasieprogram är mycket stort i Stockholm. Pendling till dessa görs främst genom att åka buss till Brommaplan och därifrån, med tunnelbana, ta sig vidare till skolan.