Globen

Globen, eller Ericsson Globe som den numera heter, bör inte missas när du är på besök i Stockholm. Ericsson Globe är en av Sveriges största inomhusarenor och ligger i Johanneshovsdistriktet i Stockholm. Ericsson Globe är för närvarande den största sfäriska byggnaden i världen och tog två och ett halvt år att bygga. Formad som en stor vit boll har den en diameter på 110 meter och en inre höjd på 85 meter. Volymen av byggnaden är 605 000 kubikmeter. Den har en kapacitet på 16 000 åskådare för shower och konserter och 13 850 för ishockey.Ericsson Globe

Den 2 februari 2009 såldes namnrättigheterna till Globen officiellt och det förvärvades av svenska telekommunikationsföretaget Ericsson och arenan blev känd som Ericsson Globe.

Evenemang i Globen

Globen var främst byggd för ishockey och har varit hemmaarena för Hammarby IF, Djurgårdens IF och AIK. Arenan öppnade 1989 men används också för musikframträdanden och andra sporter än ishockey. Till exempel Futsal (inomhusfotboll). Globen ägs idag av FCA Fastigheter. Den första internationella matchen som spelades i Globen var mellan Hammarby IF och det finska laget Jokerit ett par veckor innan invigningen. Även om spelarna bara var 12 år gammal vid tiden var det en trevlig match. Arenan har varit hem för finalen i Sveriges Televisions årliga musiktävling Melodifestivalen sedan 2002 men det evenemanget har nu flyttat till nybyggda Friends Arena. Ericsson Globe var också värd för Eurovision Song Contest 2000.

Med så många evenemang i detta område har det även etablerats en hel del hotell nära Globen och är du intresserad av att boka boende här så rekommenderar vi ett besök på www.hotellgloben.com. Det mest kända är kanske Quality Hotell Globen som ligger i direkt anknytning till arenan så måste vi välja ett hotell så blir nog det vår rekommendation.