Palmitos Park – Gran Canaria

Här på denna blogg kommer vi tipsa er på Ekerö om olika delar av världen som kan vara trevliga att resa till när det är dags för semester. Vi börjar med att skriva om en park på den klassiska semesterön Gran Canaria.

En prunkande park

park på Gran CanariaEtt besök till Palmitos Park är en färgsprakande upplevelse som lämnar en full av intryck, här bjuds man att beundra vackra blommor och träd – och ett stort utbud av exotiska djur.

Delfinarium

I Palmitos Parks populära delfinarium lever fem glada flasknosdelfiner som bjuder på fascinerande uppvisningar kl. 13:30 och 16:00 varje dag och det ligger inte långt från flera hotell på Gran Canaria. Poolerna som delfinerna lever i har med sin 3000 m2  stora yta och över 4 miljoner liter vatten enligt internationella bestämmelser plats för nio delfiner, så de fem som lever här har mer än tillräckligt med plats. Publikkapaciteten uppgår till hela 1500 människor, varav alla får superb utsikt över delfinariet.

Rovfåglarnas flyguppvisning

Det är minsann inte bara delfinerna som bjuder på uppvisningar, det gör nämligen också de majestätiska falkarna, örnarna, ugglorna och gamarna. Se dessa stora fåglar göra störtdykningar i 230 km/h från Palmitos Parks vackra amfiteater. Rovfåglarna håller sina uppvisningar kl. 11:30 och 15:00 varje dag.

Fåglar

Palmitos Park är en stor botanisk trädgård med exotiska fåglar integrerade överallt, såväl fria som i bur. Här finns fåglar i alla storlekar och färger – från australienska emuer, som är världens största fåglar, och färgglada gojor av alla de slag, till flamingos, pelikaner och storkar m.m.

Däggdjur

Det finns en hel del däggdjur också i Palmitos Park, från gibbonapor och orangutanger till jordsvin, vallaby och surikater.

Akvarium och ödlor

Den som gillar reptiler och havslevande djur får tillfälle att beundra dessa i Palmitos akvarium/terrarium. Här finns både söt- och saltvattensakvarier och fiskarter från hela världen. Bland de mest skräckinjagande reptilerna finns komodovaraner och kajmaner.

Praktisk information

Palmitos Park ligger utanför Maspalomas på Gran Canaria och inträdepriset varierar efter ålder:

  • Vuxna och barn över 11 år: 29 €
  • Barn mellan 5-10 år: 21.50 €
  • Små barn mellan 3-4 år: 8 €

Om man beställer sina biljetter online får man viss prisreduktion.

Comments are closed.