Restauranger

Det finns gott om restauranger, krogar och caféer på Ekerö som erbjuder god och vällagad mat. Ekerö är en fantastisk övärld där maten ofta serveras i lantlig, slottslik eller sjönära miljö. Här tipsar vi om några restauranger på Ekerö som är väl värda ett besök.

Jungfrusund Restaurang, bar och café

På försommaren 2007 öppnades Jungfrusunds restaurang. härlig restaurang på ekeröDet är en spännande krog som ofta förnyar sig. Den ligger precis vid vattnet och det fina läget gör att man ser naturens förändringar tydligt. Det har restaurangen tagit fasta på och därför förändras Jungfrusund i takt med årstiderna. Restaurangen har öppet året runt och välkomnar alla typer av gäster, från semesterfirare i flipflops till konferensgäster med slips och kostym. Deras meny omfattar såväl klassiker som mer oväntade smaker. Så långt de kan försöker de servera lokalt producerade råvaror. Smaker och stämning är viktiga faktorer i Jungfrusunds helhetskoncept. Sista fredagen varje månad arrangeras ett välbesökt After Work och första lördagen i varje månad hålls de populära 30+-kvällarna.

Kina Slott

Kina Slott är ett spännande och annorlunda inslag i den mäktiga parken som omgärdar Drottningholm. Kina Slott uppfördes redan 1753 och var en födelsedagspresent till drottning Lovisa Ulrika. På den tiden placerade man gärna köket på behörigt avstånd från huvudbyggnaden, dels för avskildhetens skull och dels för brandsäkerhetens skull. Idag ryms serveringen Kina Slott i det gamla köket och där serveras nygräddade våfflor och annat gott fika. Det finns en härlig uteservering där man kan njuta av utsikten över den vackra parken medan man njuter av maten.

Svartsjö Slott

Det finns gott om slott på Ekerö. Svartsjö Slott är ett rokokoslott från 1700-talet som ligger beläget på den natursköna ön Färingsö. Svartsjö Slott är numera ett modernt kontorshotell med konferensmöjligheter för såväl små som stora företag. De håller också med festlokaler och hjälper till att anordna minnesvärda arrangemang. Inte nog med det. Svartsjö Slott erbjuder också en av Stockholms mysigaste utflykter. I den unika miljön som slottet erbjuder kan man njuta av exklusiva tårtor som serveras på slottets härliga och unika tårtcafé. Tårtorna är skadade enbart för Svartsjö Slott av Conrad Tyrsén och Ted Johansson på Dessert & Choklad i Stockholm. På Svartsjö Slott kan man också varje söndag njuta av klassiskt brittiskt Afternoon Tea med snittar, scones, marmelader, desserter och praliner.

Rastaholms Värdshus

Rastaholms Värdshus ligger i en otroligt vacker miljö, precis vid södra Björkfärden i Mälaren. Huset har anor från 1930-talet och har en rustik och charmig inredning med en inredning som för tankarna till havet och båtlivet. Självklart får man också en storslagen utsikt över Mälaren från restaurangen. På söndagarna serveras en fantastisk brunch. Man kan övernatta på värdshuset, hyra festvåning eller anordna konferens på Rastaholm.

Ekebyhovs Slott

Ekebyhovs Slott är en herrgård i trä som har anor ända tillbaka sedan 1670-talet. Faktum är att det är en av Sveriges största och äldsta träbyggnader från 1600-talet. Slottet ligger centralt på Ekerö och ligger inte alls långt ifrån Ekerö centrum. Det är Ekerö kommun som äger slottet och det används under veckodagarna för kurser och konferenser. Under vardagarna kan man också äta god lunch på slottet med en stor salladsbuffé och hembakt bröd till. På helgerna serveras fika till bra priser. Restaurangen är numera KRAV-certifierad. Slottet är omgivet av en härlig park, Ekebyhovsparken, som är en naturpark med bland annat en bokskog och en äppelgenbank.