Transporter

Eftersom Ekerö är utspritt på ett antal öar blir kommunikationerna lite speciella. Det finns 2 färjeleder att använda sig av, Adelsöleden och Ekeröleden. Om du istället kommer med egen båt har du hela 5 gästhamnar att välja bland. Buss är annars det enklaste sättet att ta sig till Ekerö och även att ta sig runt på öarna och SL är dom som trafikerar dessa vägar. Med flyg är Bromma flygplats den närmaste men självklart fungerar det även bra att anlända via Arlanda.ekerö

Tåg däremot lyser helt med sin frånvaro på Ekerö så många Ekeröbor som är intresserade av tåg blickar mot Europa istället. På somrarna är det många från Ekerö som ger sig på tåglufning via Interrailkort. Om du vill läsa mer om tågluffning rekommenderar vi ett besök på Tagluffaieuropa.se där du hittar all information som du behöver. Interrail har ett Global Pass som är giltigt i alla deltagande länder: Österrike, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna , Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Schweiz, Sverige, Turkiet, Storbritannien så det finns en hel del att utforska.

InterRailkorten gäller inte på järnvägarna i Albanien, Vitryssland, Estland, Lettland, Litauen, Moldavien, Ryssland och Ukraina så är det till dessa länder du vill åka måste du leta efter andra alternativ.