Skytteholm Hotell & Konferens

Den som bokar ett hotellrum på Skytteholm Hotell & Konferens på Ekerö kan se fram emot en vistelse i en klassisk herrgårdsmiljö. Bara det ger ett lugn för själen och det blir ju knappast sämre utav att besökarna bjuds på en mäktig vy ut över Mälaren.hotell på Ekerö

Under våren 2014 har hotellet hållit stängt på grund av renovering så gästerna som nu bokar in sig för en eller flera nätter kommer att få övernatta i helt nyrenoverade rum.

Så vilka gäster siktar hotellet in sig på?

Som redan antytts är detta ett hotell för avslappning med både fin natur och historiska vingslag i byggnaderna och omgivningen. Det är också ett populärt konferensmål för företag och organisationer i Stockholmsområdet. Ett bra ställe att vara tillsammans på då man avskärmar sig tydligt från stadsstressen i stans citykärna.

Även bröllop är relativt vanligt samt större fester så som 50-årsfester eller liknande.

Här finns även en del aktiviteter som lockar även också dessa är av de mer stillsamma slaget. I närheten ligger en golfbana och för de ridintresserade går det att hyra hästar och gå på gemensam ridtur. De som hellre håller sig kvar på hotellets område kan välja mellan att bada bastu, se på konst eller bara ”vara”.

Hotellet har sammanlagt 72 rum och restaurangen kan ta upp till 130 gäster. Det är också lika många som sammanlagt kan bo på hotellet. Här finns även 10 konferenslokaler och sammanlagt kan de även ta hand om 130 personer för konferens.

Är man ett stort sällskap kan det vara en fördel att boka i lång tid i förväg. Detta eftersom hotellet är populärt och dess popularitet har knappast minskat efter den fina renoveringen.

Visar det sig att detta hotell samt de andra som finns på Ekerö är uppbokade får man helt enkelt vända sig något som finns inne i Stockholms mer centrala delar. Det tar trots allt inte mer än 30 minuter att åka ut till ön om det är där man vill vara under semesterdagarna. Få ytterligare tips på hotell (över hela världen) på sidan hotellivarlden.se