Att göra på Ekerö

Ekerö är en kommun som ligger utsträckt över att antal öar i Mälaren, som är full av historia och kulturarv. Faktum är att Ekerö har två världsarv, Birka med Hovgården och Drottningholmsområdet. Reser man till Ekerö finns det flera saker att utforska, och två utav dem är endera Ekerö Centrum som Ekebybacken.

Ekerö Centrum
Kommunen har ett stort shoppingcentrum, Ekerö Centrum, som erbjuder ett tjugotal olika butiker och serviceområden. Den kända arkitekten och Ekeröbon Ralph Erskine ritade området för att ingå i hans vision om ”Mälarstaden”. Är man ute efter shopping finns butiker som Butik Backsippan som erbjuder ett stort utbud av olika märken som Odd Molly, Vila, Hedvig Stockholm och flera andra. Det finns mataffären Ica, kände kedjor som Kappahl och Eurosko, samt LM design to live in med modern inredning och mycket mer.

Vill man ta en fika eller en avslappnande lunch eller middag, finns Bageri Ekerö med ett dussin olika bakverk och tårtor, Ekerögrillen, Similan Thaifood & import samt flera andra caféer och restauranger.
Övriga butiker och serviceområden som finns i centrumet är träningskedjor som Always fitness, frisörer, tandvård och annat nödvändigt i ett centrum.

(Källa turiststockholm.se)

Ekebybacken
Är man ute efter en annan aktivitet än shopping finns Ekebybacken i Ekerö, bara en kort bit ifrån centrala Stockholm. Skidanläggningen har fyra backar som alla är belysta på kvällstid. Det finns en dreampark med hopp och rails för de som gillar den typen av skid- eller snowboardåkning, både en ankarlift och en barnlift som en skiduthyrning för de som är i behov av nya skidor som redskap till.

Dessutom finns det skidskola för de som vill lära sig att åka antingen skidor eller snowboard, oavsett om man är barn eller vuxen. Varje lektionstid är en timme långa. Utöver det finns ett mysigt café som heter Café Sjötuna. På Sjötuna finns både fikabröd och varm mat att köpa.