Konferens på Ekebyhovs slott

Ekerö består som bekant av flertalet öar med Mälaren som närmsta granne. Detta är en utmärkt miljö för konferenser och på det kommunägda Ekebyhovs slott är det just sådana man fokuserar på. I en stillsam men ändå kreativ miljö kan man hålla sina möten ostört och långt ifrån irriterande ljud från motorvägar och annat. 

Mer om Ekebyhovsslott 

Ekebyhovs slotts historia stäcker sig så långt tillbaka som till 1670-talet. Den herrgårdsliknande träbyggnaden, som tidigare nämnt ägs av Ekerö kommun, är fylld med historia och man har fokuserat på att behålla dess prägel i alla rum. Här finns flertalet grupp- och konferensrum samt andra salar att vistas i under besöket. 

Ett av rummen, Wrangelska salen, är slottets största och är det rum som passar för större sällskap. Här finns inredning kvar sedan 1600-talet och rummet bjuder minst sagt på en slottsliknande känsla. För något mindre sällskap passar biblioteket bra som konferensrum och för dem som bara är ett par stycken kan ett av dom mindre grupprummen komma väl till pass. 

Ekebyhovs slott finns beläget ca 30 minuter från centrala Stockholm och ca 20 minuter från Bromma flygplats. Trots närheten till stan kan man räkna med lugn och ro på konferensanläggningen. Anläggningen har kapacitet att ta emot upp alltifrån 2 till 50 deltagare åt gången och det finns som sagt rum och lokaler som passar för sällskap i alla olika storlekar.  

Bokar man en konferens på slottet så ingår förutom lokalen även frukost, lunch och kaffe. 

Tillval av kurser och aktiviteter

För den som ska hålla sin konferens på Ekebyhovs slott finns även möjlighet att lägga till kurser av olika slag. Till exempel kan man få ett avbrott från allt det viktiga och istället få en stund att fokusera på mindfulness och andningstekniker. 

Vill man hellre njuta av en lugn paus på egen hand kan man alltid strosa i slottsträdgården eller varför inte passa på att lära lite om äppelhistoria i Äppelgenparken. På slottets övervåning finns även ett biljardbord kan komma till användning under någon av pauserna. 

Att tänka på vid bokning 

Inför en konferens finns alltid saker som är bra att tänka på, inte minst att göra bokning i god tid i förväg. Använd dig av en bokningsservice för konferens eller boka på egen hand om det passar bättre för dig. 

Tänk också på att kontrollera om det finns några matallergier i sällskapet så att eventuella alternativ kan fixas istället. Sist men inte minst kan det vara bra att fundera på hur sällskapet ska ta sig ut till Ekerö – med bil, buss eller taxi?

Comments are closed.