Queen + Adam Lambert 21 november

Visserligen en bit ifrån Ekerö men den 21 november har du chansen att se Queen + Adam Lambert, då de kommer till Friends Arena i Stockholm. Detta är det enda stoppet i Sverige som de har innan de tar sig vidare ut till Europa. För många är Freddie Mercury synonymt med Queen, men eftersom han inte längre finns med oss så får man ta det näst bästa. Det är en upplevelse att få se detta stora band uppträda med Lambert, som gör riktigt bra ifrån sig. Konserterna som kommer att ges på denna turné kommer vara något som ingen tidigare skådat. Trummisen i Queen, Roger Taylor har själv sagt att denna turné kommer vara annorlunda. Bland annat så har man ändrat produktionen, lagt till nyare teknologi och valt en bredare palett. Konserten är dessutom 100 % live och du kan klicka här för att se fler personer som besökt Friends Arena.

Om bandet Queen

Queen bildades redan 1970 i England och det av May, Freddie Mercury och Roger Taylor. 1971 anslöt även John Deacon. Queen blev snabbt populära och fick en betydande ställning och sedan dess har de även varit det band från Storbritannien som varit mest inflytelserika så väl som mest framgångsrika.

Qeeen var och är än idag mycket mångsidiga när det kommer till deras musik. De har fått influenser från en mängd andra olika stilar. Bland annat pop, rock och heavy metal. De har många kända låtar och bland dessa finns We Will Rock You, Under Pressure, Radio Ga Ga, The Show Must Go On samt många, många fler. 2001 valdes bandet in i Rock and Roll Hall of Fame. Sedan starten har Queen gett ut 15 studioalbum, 5 livealbum och flera stycken samlingsalbum. De har även sålt över 300 miljoner skivor.

Freddie Mercury, som var bandets sångare dog 1991, 6 år efter det så valde John Deacon att hoppa av. Efter detta så har Brian May och Roger Taylor själva fortsatt att uppträda som Qeen och haft med sig en mängd olika gästartister. Bland dessa gästartister fanns Robbie Williams, Elton John, Anastacia, Foo Fighters, Five, Will Young och svenske Peter Johansson. 2005 och 2006 så turnerade Queen med Paul Rodgers och sedan 2012 så har de turnerat tillsammans med Adam Lambert.

Adam Lambert

Queen + Adam Lambert 21 novemberAdam Lambert föddes i USA 1982. Han började redan som barn med musik, och som tioåring sjöng han i olika musikaler. 2009 kom Lamberts stora genombrott då han blev tvåa i den åttonde säsongen av American Idol. I finalen av denna tävling uppträdde han med just Queen, och det startades redan då rykten om att han skulle komma att bli bandets nya sångare. 2011 sjöng Lambert med Queen igen, på en MTV-gala och sedan 2012 har de turnerat tillsammans. Innan han anslöt till Queen så släppte han sitt eget debutalbum, ”For Your Entertainment”, 2009 och ett EP-album med akustiska versioner av hans låtar 2010.

Boka hotell i Stockholm

Missa inte chansen att se Queen tillsammans med Adam Lambert. Om du inte redan har bokat en biljett till deras konsert, skynda dig att göra det! Passa även på att boka hotell i Stockholm, så att du har ett boende redo när det är dags. Ett hotell är Quality Hotel Friends, som ligger precis bredvid arenan, men det finns även andra bra hotell i närheten att boka.

Comments are closed.